Industrial concept @ Waterway Woodcress
Industrial concept @ Waterway Woodcress
Industrial concept @ Waterway Woodcress
Industrial concept @ Waterway Woodcress
Industrial concept @ Waterway Woodcress
Industrial concept @ Waterway Woodcress
Industrial concept @ Waterway Woodcress
Industrial concept @ Waterway Woodcress
Industrial concept @ Waterway Woodcress
Industrial concept @ Waterway Woodcress
Industrial concept @ Waterway Woodcress
Industrial concept @ Waterway Woodcress
Industrial concept @ Waterway Woodcress
LOCATION
665C Punggol Drive
PROJECT DURATION
6 weeks
COST BUDGET
$40,000.00
STYLE
Industrial
The layout for this 3rm BTO presented a challenge in terms of space and positions for the sofa, TV console, shoe cabinet and dining table. Rather than having the conventional layout of the sofa on one side of the wall and the TV console on the opposite side, in this case both sides of the wall were not ideal at all. On either side, we will have a very short TV console and sofa.

After careful brain storming of different scenarios and their pros and cons, we combined the TV console, shoe cabinet, display shelves and feature wall all into one integrated design and placed it in the center to divide between the living and dining area. By turning the layout 90 degrees instead of conventionally against the wall, we are able to accommodate a longer and bigger sofa along the window. The TV console consists of 3 pairs of compartments with black tinted glass panels and drawers to house all their equipments and media library. The TV could be mounted on a feature wall with wooden panels and tinted black glass. The wooden panels allow wires to be concealed from the TV down to the console, and the glass panels allow light to pass through and reduce the imposing feel of the whole divider. On the reverse side, we have integrated a vertical shoe cabinet with a small display shelve. The dining table can be placed perpendicularly to the TV console.

To enhance the industrial concept design, aluminium criss - cross plates were used as the design for the dining mirror feature wall, and at the bathroom vanity cabinets. Darker and rougher shades and textures of laminates were chosen. A mini open walk-in-wardrobe with full height mirror was created in the master bedroom, and platform storage beds were custom designed and made for all bedrooms to increase storage space. Lastly, the service yard bi-fold door was removed and a custom designed barn door was installed with a small access panel at the bottom for their pet bunny.
Jaylen & Eve
" Love the overall feel... Thanks to Samuel and co for the smooth reno process... "
SEE MORE