Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
Scandinavian @ Compassvale Boardwalk
LOCATION
294A Compassvale Crescent
PROJECT DURATION
6 weeks
COST BUDGET
$50,000.00
STYLE
Scandinavian
DESIGNED BY
Bright colours and white were mostly chosen with warm wood tones to bring out the Scandinavian design for this 4rm BTO project, with pops of colours in furnishing to bring a more cosy and cheerful tone. In the living area, more white colours were used to enhance as much natural lighting as possible, with strategically placed track lights to lit up the area sufficiently. Hanging lights were placed to bring out some ambience lighting.

Half of the kitchen wall was taken down and replaced with fixed glass panels to create a brighter and open concept kitchen. Kitchen cabinets we mostly white and grey to match the existing tiles built by HDB. White lights were chosen for the kitchen area to allow proper lighting condition when cooking, and a warm light LED pelmet along one side of the kitchen cabinet for ambience lighting when otherwise.

Having just one side of wardrobe for the master bedroom wasn't enough, therefore, we created two rows of wardrobe with a full height mirror against the wall at the end. A curtain will be hung across the entrance of the wardrobe to cover up the area. A storage platform bed was designed to allow more storage underneath, and a small dresser by the corner with a flip up panel which can be closed as it faces the bed. A TV feature panel at the front was designed with a small ledge to allow wires to be hidden and organised neatly, and to place small media players.